Carn o Peix?

El 28 de juny commemorem el Dia Internacional per l’Alliberament de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals i Intersexuals, en aquest sentit, l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat organitza activitats familiars aptes per a tots els públics a la Rambla de Rafael Casanova.

Descarregat el Manifest

Programació:

18 h
- Conta-contes Tots Nosaltres sobre la diversitat de les famílies a càrrec de la companyia 'Fes-t'ho Com Vulguis'

18.45 h
- Pintada col·lectiva del pas zebra contra la LGTBIfòbia amb els colors de l'arc de Sant Martí
- Taller infantil a càrrec del Col·lectiu Karxofarock
- Espai infantil de lectura

Qüestionari tancat

Resultats

 • El qüestionari ha estat obert des del dia 27 de març de 2017 fins al 31 de maig de 2017.
 • El total de persones que han entrat al qüestionari són 432, d'aquestes, 158 han contestat el qüestionari i s'han identificat i 274 han contestat algunes preguntes però no s'han identificat o bé només han fet una part del recorregut del qüestionari.
 • La principal conclusió que es pot extreure en base a les respostes és que Sant Boi de Llobregat, com tants altres municipis, no és un territori en el que es produeixin moltes situacions de discriminació, però tampoc no és un espai en el que la diversitat sigui visible, reconeguda i acollida. En molts casos s'explica que evitar la discriminació per raó de diversitat sexual o de gènere passa per invisibilitzar la pròpia afectivitat, sexualitat i identitat. En aquest punt cal que ens preguntem en quina situació viuen aquelles persones que no poden o no volen fer aquest exercici: les persones visiblement trans, les dones bisexuals o lesbianes i els homes gais que mostren públicament la seva afectivitat o les persones amb una expressió de gènere que no es correspon amb la identitat assignada.
 • Si vols veure els resultats complets, descarregat aquest PDF.

3 Conceptes bàsics…

Orientació sexual

L’orientació sexual és l’atracció que sentim per les persones de l’altre sexe (heterosexualitat) o per les persones del mateix sexe (homosexualitat) o per persones de tots dos sexes (bisexualitat).

Identitat de gènere

La identitat de gènere fa referència al fet de sentir-se -internament i individualment- femení o masculí, i que pot coincidir o no amb el sexe assignat en néixer. Comprèn la percepció del propi cos i altres expressions incloent-hi la indumentària, el llenguatge i la gestualitat. La identitat de gènere no és el mateix que l’orientació sexual, i les persones trans es poden identificar com a heterosexuals, bisexuals o homosexuals.

LGTB+

LGTB és l’acrònim que designa les persones Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals. Aquests col·letius estan formats per persones molt diverses i alhora en tant que moviments també tenen objectius diversos, però tots comparteixen les dificultats de viure en un sistema heteropatriarcal en el que les fronteres entre la identitat masculina i la femenina són molt marcades i l'heterosexualitat és la norma.

Vídeos

"Com aplica la Generalitat la Llei contra LGTBI Fòbia" Des de l'aprovació al Parlament de Catalunya de la Llei dels drets de les persones LGTBI s'han posat en marxa diferents vies d'ajuda al col·lectiu en cas de necessitar-la. Des de obtenir eines per part de les institucions en cas de necessitar-les (servei d'Atenció Integral), com en casos de discriminació, d'obtenir informació i també formació per els professionals. En resum; que tothom conegui a les persones LGTBI i quins són els seus drets.
"Por un Beso" Un curtmetratge sobre l'amor d'una parella del mateix sexe i sensibilització contra l'homofòbia.
"Orgullo. El documental" Tràiler de la campanya de l'orgull LGTBI, des de els seus inicis, amb els seus protagonistes i com ha anat evolucionant al llarg dels anys a Espanya.
"Flores de Otoño" Documental que mostra la realitat que hi ha darrere la gent gran homosexual i les seves vivències, ens mostren els problemes i la invisibilització que pateixen.
"Com reacciona la gent davant l'homofòbia a Madrid" Experiment social amb càmeres ocultes on es grava el moment en el qual una parella del mateix sexe demana que els hi tradueixin un correu de caire homofòbic.
"Sóc diferent, sóc com tu". A la Comarca d'Osona es va elaborar un Pla Marc per a la Igualtat per raó d'orientació sexual i identitat de gènere i per visibilitzar la realitat de les persones LGTBI que viuen en petites ciutats i pobles petits (ja que presenten diferencies destacables respecte als que viuen a la gran ciutat i l'àrea metropolitana, des de la manca de referents i llocs de trobada fins a diferents formes d'expressió de la LGTBIfòbia) es va realitzar aquest curtmetratge on els protagonistes són persones i famílies LGTBI que viuen a la Comarca d'Osona.
"Feines per a gent valenta". Curt documental elaborat per encàrrec de l'Ajuntament de Barcelona amb les testimonis de diverses persones transsexuals parlant sobre la seva situació laboral.

Digues la teva…

Tens propostes polítiques per millorar la vida quotidiana de les persones lesbianes, gais, bisexuals i trans a Sant Boi? Envia'ns-les a la bústia.

Explica'ns-ho…

Has patit discriminacions o agressions a causa de la teva orientació sexual o identitat de gènere? N'has presenciat alguna? Tens una experiència o història relacionada amb la diversitat LGTB a la ciutat? Explica'ns-ho per correu.

Centre de recursos i documentació de les dones (Can Jordana)

 • Ebre, 27
  08830 Sant Boi de Llobregat
 • 93 635 12 00 ext. 156
 • crdones@santboi.cat
 • Dimarts i dijous de 10 a 13 h
  Dimarts, dimecres i dijous de 17 a 20 h
www.igualtatsantboi.cat

Servei d'informació Juvenil El Punt

 • Mallorca, 30
  08830 Sant Boi de Llobregat
 • 93 652 98 43
 • elpunt@santboi.cat
 • De dilluns a divendres de 10 a 14 h
  De dilluns a dijous de 16 a 20 h
www.joventutsantboi.cat

Construïm una ciutat lliure de discriminació