Carn o Peix?

Des de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat volem sentir la vostra veu. Com es viu la diversitat sexual i la identitat de gènere a la ciutat? Com és el dia a dia de les persones lesbianes, gais, bisexuals i trans (LGTB)? Heu patit alguna discriminació per raó de gènere o d’identitat, o bé n’heu presenciat alguna?

Aquest qüestionari s’adreça a totes les persones de més de 16 anys que feu vida a la ciutat,independentment de la vostra opció sexual o de gènere i que vulgueu ajudar-nos a fer un diagnòstic, que servirà per impulsar futures polítiques.

Comptem amb vosaltres?

Comença el qüestionari

Abans de respondre…

 • el qüestionari és totalment anònim i confidencial
 • si no vols contestar alguna pregunta, ets lliure de deixar-la en blanc
 • pots contestar amb la llengua que et sentis més còmode

A l'espai públic

1/10

Respon de l'1 al 5, en quin grau comparteixes l’afirmació següent:

Sant Boi és una ciutat on lesbianes, gais, bisexuals i persones trans poden expressar lliurement la seva afectivitat i la seva identitat de gènere en públic.

Has patit insults o agressions causades per la teva orientació sexual o identitat de gènere al carrer o al transport públic? N’has presenciat alguna? Explica’ns-ho.

A l'espai públic

1/10

Saps en quin any l'Organització Mundial de la Salut va excloure l'homosexualitat com a malaltia mental? Continua responent al qüestionari…

A la feina

2/10

Respon de l'1 al 5, en quin grau comparteixes l’afirmació següent:

A l’entorn laboral les veïnes i veïns de Sant Boi poden expressar amb naturalitat la seva orientació sexual i identitat de gènere.

Has patit discriminacions o agressions causades per la teva orientació sexual o identitat de gènere a la feina? N’has presenciat alguna? Explica’ns-ho.

A la feina

2/10

…no es va excloure fins l’any 1992. El fet de no considerar-la com a malaltia mental sinó com un comportament sexual va ser clau perquè diversos països poguessin canviar les lleis que la castigaven i, en alguns casos, equiparar els drets de les persones homosexuals als de les heterosexuals.

A les aules

3/10

Respon de l'1 al 5, en quin grau comparteixes l’afirmació següent:

El professorat, l'alumnat i els centres educatius de Sant Boi atenen correctament la diversitat sexual i de gènere.

Has patit discriminacions o agressions causades per la teva orientació sexual o identitat de gènere a les aules? N’has presenciat alguna? Explica’ns-ho.

A les aules

3/10

Saps per què la comunitat LGTB utilitza el triangle rosa com a símbol? Continua responent al qüestionari…

A casa, amb la família o els amics

4/10

Respon de l'1 al 5, en quin grau comparteixes l’afirmació següent:

L’orientació sexual i la identitat de gènere són aspectes respectats als cercles íntims (família i amistats).

Has viscut algun canvi en les teves relacions familiars o amistoses a causa de la teva orientació sexual o la teva identitat de gènere? Has presenciat algun canvi causat per l’orientació sexual o la identitat d’algú proper? Explica’ns-ho.

A casa, amb la família o els amics

4/10

…als camps d'extermini nazi es marcava els presoners LGTB amb un triangle rosa. Com en tantes altres ocasions, la comunitat LGTB s'ha reapropiat d'aquest símbol de repressió per identificar-se i reivindicar els seus drets tot capgirant-ne el significat.

Als espais d'oci i d’esport

5/10

Respon de l'1 al 5, en quin grau comparteixes l’afirmació següent:

Les persones LGTB poden mostrar lliurement el seu afecte i la seva identitat en locals d’oci i centres esportius de la ciutat.

Has patit discriminacions o agressions causades per la teva orientació sexual o identitat de gènere en locals culturals, bars, discoteques, festes majors, carnestoltes, gimnasos i centres esportius? N’has presenciat alguna? Explica’ns-ho.

Als espais d'oci i d’esport

5/10

Sabies que moltes persones joves pateixen assetjament homofòbic, lesbofòbic, bifòbic i transfòbic en l’àmbit laboral i educatiu? I que les seves llibertats i els seus drets són vulnerats per la seva orientació sexual o identitat de gènere? Continua responent al qüestionari…

Als espais de participació

6/10

Respon de l'1 al 5, en quin grau comparteixes l’afirmació següent:

Les associacions i entitats socials de la ciutat són sensibles a la diversitat d'orientació sexual i d'identitat de gènere.

Has patit discriminacions o agressions causades per la teva orientació sexual o identitat de gènere en espais participatius i associatius? N’has presenciat alguna? Explica’ns-ho.

Als espais de participació

6/10

…segons l'últim informe de la UNESCO, l'alumnat LGTB té 7 vegades més possibilitats de patir assetjament escolar que la resta.

Als centres sanitaris

7/10

Respon de l'1 al 5, en quin grau comparteixes l’afirmació següent:

Els centres sanitaris de la ciutat estan preparats per atendre persones LGTB i són sensibles a la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere.

Has patit discriminacions o agressions causades per la teva orientació sexual o identitat de gènere al teu Centre d'Atenció Primària (CAP), a urgències, a una sala d'espera o una farmàcia? N’has presenciat alguna? Explica’ns-ho.

Als centres sanitaris

7/10

Saps que vol dir CIS? Continua responent al qüestionari…

A l'administració pública

8/10

Respon de l'1 al 5, en quin grau comparteixes l’afirmació següent:

Les persones LGTB reben un tracte adequat per part del personal de l'Ajuntament (policia local, personal d'atenció al públic, personal dels serveis socials, etc.).

Has patit discriminacions o agressions causades per la teva orientació sexual o identitat de gènere en algun centre de l’administració pública com els casals de barri, l'OMAP, els serveis socials o les comissaries policials? N’has presenciat alguna? Explica’ns-ho.

A l'administració pública

8/10

…des dels estudis de gènere s'ha creat el terme cisgènere per referir-se a aquelles persones la identitat de gènere de les quals concorda amb el sexe de naixement. Així que ja tenim terme oposat a trans: cis.

Als centres d’atenció i suport

9/10

Respon de l'1 al 5, en quin grau comparteixes l’afirmació següent:

A la ciutat de Sant Boi hi ha informació suficient per saber on i com es poden denunciar les discriminacions i agressions per motius d’orientació sexual o identitat de gènere.

Si en algun moment has estat víctima o testimoni d'alguna discriminació o agressió, l’has denunciada? En cas d’haver-ho fet, on t’has dirigit? Explica’ns-ho.

Als centres d’atenció i suport

9/10

El matrimoni homosexual és el reconeixement social, cultural i jurídic que regula la relació i convivència de dues persones del mateix sexe, amb els mateixos requisits i efectes que els matrimonis entre persones de diferent sexe. Però… Continua responent al qüestionari…

Moltes gràcies! Fins ara, les teves respostes han estat molt importants per elaborar el diagnòstic. Abans d’acabar, si ens ho permets, ens agradaria conèixer el teu perfil.

10/10

Si et defineixes, com ho fas? (pots marcar més d'una opció)

Quants anys tens?

A quin barri vius?

Quins estudis tens?

Moltes gràcies! Fins ara, les teves respostes han estat molt importants per elaborar el diagnòstic. Abans d’acabar, si ens ho permets, ens agradaria conèixer el teu perfil.

10/10

…actualment només està aprovat als Països Baixos (2001), Bèlgica (2002), Espanya (2005), Canadà (2005), Sud-àfrica (2006), Mèxic (2006), Noruega (2006), Suècia (2009), Portugal (2010), Islàndia (2010), Argentina (2010), Dinamarca (2012), Uruguai (2013) i alguns estats dels Estats Units (2015).

Ara sí, ja has acabat de completar el qüestionari!

Aviat t’informarem dels propers passos que durem a terme des de l’Ajuntament de Sant Boi.

Si encara no ho has fet, t’animem a enviar propostes per millorar la vida quotidiana de les persones lesbianes, gais, bisexuals i trans a la nostra ciutat.

Vols estar informat? Deixa'ns el teu correu electrònic.

Digues la teva…Ves-me informantEnrere

3 Conceptes bàsics…

Orientació sexual

L’orientació sexual és l’atracció que sentim per les persones de l’altre sexe (heterosexualitat) o per les persones del mateix sexe (homosexualitat) o per persones de tots dos sexes (bisexualitat).

Identitat de gènere

La identitat de gènere fa referència al fet de sentir-se -internament i individualment- femení o masculí, i que pot coincidir o no amb el sexe assignat en néixer. Comprèn la percepció del propi cos i altres expressions incloent-hi la indumentària, el llenguatge i la gestualitat. La identitat de gènere no és el mateix que l’orientació sexual, i les persones trans es poden identificar com a heterosexuals, bisexuals o homosexuals.

LGTB+

LGTB és l’acrònim que designa les persones Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals. Aquests col·letius estan formats per persones molt diverses i alhora en tant que moviments també tenen objectius diversos, però tots comparteixen les dificultats de viure en un sistema heteropatriarcal en el que les fronteres entre la identitat masculina i la femenina són molt marcades i l'heterosexualitat és la norma.

Digues la teva…

Tens propostes polítiques per millorar la vida quotidiana de les persones lesbianes, gais, bisexuals i trans a Sant Boi? Envia'ns-les a la bústia.

Explica'ns-ho…

Has patit discriminacions o agressions a causa de la teva orientació sexual o identitat de gènere? N'has presenciat alguna? Tens una experiència o història relacionada amb la diversitat LGTB a la ciutat? Explica'ns-ho per correu.

Centre de recursos i documentació de les dones (Can Jordana)

 • Ebre, 27
  08830 Sant Boi de Llobregat
 • 93 635 12 00 ext. 156
 • crdones@santboi.cat
 • Dimarts i dijous de 10 a 13 h
  Dimarts, dimecres i dijous de 17 a 20 h
www.igualtatsantboi.cat

Servei d'informació Juvenil El Punt

 • Mallorca, 30
  08830 Sant Boi de Llobregat
 • 93 652 98 43
 • elpunt@santboi.cat
 • De dilluns a divendres de 10 a 14 h
  De dilluns a dijous de 16 a 20 h
www.joventutsantboi.cat

Construïm una ciutat lliure de discriminació